Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
8 dkg margarin
1 csomag sütőpor
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál méz
2 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
A mázhoz:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
2 dl tej
1/2 üveg rumaroma
A hempergetéshez kb. 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A margarint a cukorral a vaníliás cukorral valamint az egész tojásokkal habosra keverem majd hozzá adom a mézet. Ezután keverem bele a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Egy elég sűrű kevert tésztát kapunk, amit egy kivajazott és morzsával kiszórt kb.36x24 cm-es tepsibe öntök. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm a tésztát és hagyom kihűlni.
Közben a a margarint felmelegítem a cukorral és a tejjel meg a rumaromával. Éppen csak addig melegítem, míg a margarin felolvad majd hozzá adom a kakaóport is.
A kihűlt tésztát kockákra vágom, és egyenként bele mártom őket a mázba, majd meghempergetem kókuszreszelékben őket. A mártáshoz a kockákba villát szúrok, és éppen csak egy pillanatra teszem a mázba mert ennyi idő alatt is jól megszívja magát a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.