Hozzávalók:
30 dkg sertés darált hús
6 szem héjában főtt krumpi
1 doboz sűrített paradicsom (140 g)
kecsöp
olíva olaj
1 fej hagyma
2 kiskanál cukor
1 gerezd fokhagyma
csipet pirospaprika (nem domináns fűszer ebben az ételben!)
oregáno
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1/2 mokkás kanál fahéj
1 babérlevél
ételízesítő
reszelt trapista sajt
2 kisebb vagy egy nagyobb padlizsán
Besamel mártáshoz:
1 liter tej
3 púpozott evőkanál liszt
1 dl olaj
ételízesítő
szerecsen dió
Elkészítés:
A padlizsánokat 8-10 mm vastag karikákra vágom, és kis olíva olajjal megkenegetve, enyhén megsózva megsütöm sütőben. A krumplikat héjában megfőzöm, majd megpucolom őket.
Olíva olajon üvegesre párolom a kockára vágott hagymát. Ráteszem a darált húst
és kifehéredésig sütöm. Ezután megszórom egy kevés pirospaprikával,
hozzáadom a sűrített paradicsomot, ételízesítőt, kecsöpöt és a cukrot,
majd felöntöm kb. 1,5 dl vízzel. Fűszerezem babérlevéllel,
szegfűszeggel, fahéjjal és fokhagymával. Amikor a hús megfőtt hozzáadom
az oregánót és lezárom a tüzet alatta.
A besamel mártáshoz olajon megpirítom a lisztet és felöntöm a
tejjel.Fűszerezem egy késhegynyi szerecsen dióval és ételízesítővel.
Addíg főzöm, míg besűrűsödik.
Ősszeállítás: Egy jénai tál aljára egy sorban felkarikázott krumplit rakok, majd rá a kisült padlizsánt. Erre rétegezem a húsos ragut, majd ismét padlizsán és végül krumpli réteg jön. A tetejére ráöntöm a besamel mártást és reszelt sajttal megszórom.
200-220 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm. Ha megpirult a tetején a sajt. akkor készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.