2014. április 6., vasárnap
Kenyérlángos
Hozzávalók:
Tészta:
3 közepes krumpli héjában megfőzve, meghámozva, áttörve
1 kis doboz kefir vagy joghurt
3 evőkanál olaj
1/2 kg sima liszt
1 teáskanál só
fél dl tejben, kevés cukorral felfuttatott 1 csomag porélesztő
Feltét:
1 fej lila hagyma
1 nagy pohár tejföl
2 -3 gerezd fokhagyma
kisütött húsos szalonna vagy Bacon
30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben berakom a kenyérsütőbe és a 1,5 órás dagasztó kelesztő programmal megkelesztem.
Ha a tészta megkelt, akkor kinyújtom és a kiolajozott legnagyobb gáztepsire rakom. Villával megszurkálom és a kb. 200 fokra előmelegített sütőben elősütöm a tésztát. (kb. 6-8 perc )
Ezután kiveszem a sütőből a tésztát és megkenem a fokhagymás tejföllel, megszórom a húsos szalonnával és a lila hagymával. A tetejére rakom a reszelt sajtot. Ezután vissza rakom a sütőbe a kenyérlángost és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Ha a sajt megpirult a tetején, akkor kész is van.
Tipp: Feltétként használhatunk kolbászt, főtt csülköt esetleg húsvét után megmaradt sonkát is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.