Hozzávalók:
400g libazsír
1/2 kg csirkemáj
1 fej hagyma
só
1 evőkanál majoranna
bors
Elkészítés:
A májat felszeletelem ( hártyás részeket kivágom és a cicusnak adom ) . Egy nagy serpenyőben a libazsírt felolvasztom, és bele teszem a kockára vágott vöröshagymát. A hagymát egy picit megpirítom, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, majd hozzá adom a felszeletelt májat és kb. 20 percig sütöm lassú tűzön. Mikor a máj megsült megsózom. Lezárom alatta a tüzet és botmixerrel az egészet összeturmixolom, majd bőven keverek bele majorannát és ízlés szerint borsot.
Műanyag edénybe teszem, és kihűlés után hűtőbe tárolom, akár le is fagyasztható.
Ebből a mennyiségből a 400 g-os libazsír dobozának a kétszerese lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.