Hozzávalók:
5 szem krumpli
1 fej hagyma
1/2 szál gyulai kolbász
olaj
3 dl paraszt tarhonya ( kb. 25 dkg)
5 dkg füstölt szalonna
pirospaprika
pirosarany
gulyáskrém
ételízesítő
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Ha kevés zsiradék sült ki, akkor teszek bele egy kevés olajat is. Amikor a szalonna kisűlt hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre párolom. Ha ez megvan, akkor hozzá adom a felkarikázott kolbászt és addig kevergetem, míg a kolbász egy kis színt enged. Ekkor megszórom pirospaprikával és felöntöm egy kicsi vízzel.Hozzáadom a pirosaranyat, gulyáskrémet, sűrített paradicsomot ételízesítőt és a felkarikázott krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. Ha a krumpli kész, akkor a egy edénybe leöntöm róla a levet.
A tarhonyát egy külön lábasban egy kis olajon megpirítom és felöntöm 6 dl folyadékkal, ami a krumpli leve és szükség szerinti víz.Ízlés szerint megszórom ételízesítővel.
Mérsékelt lángon addig főzöm amíg a tarhonya felissza a folyadékot. Ekkor összekeverem a tarhonyát a krumplival és lefedve hagyom kb. 1/2 órát, hogy a tarhonya a maradék folyadékot feligya.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.