Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
olaj
1 bögre rizs
2 bögre víz
1 bögre borsó
1 teáskanál cukor
1 húsleveskocka
ételízesítő (ízlés szerint)
bors
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Olajon üvegesre párolom a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a rizst. A rizst is pirítom a hagymával együtt egy rövid ideig, majd felöntöm a vízzel. Hozzáadom a húsleves kockát és a borsót és a cukrot majd megszórom egy kis ételízesítővel.. Lassú tűzön addig főzöm, míg a rizs felissza a vizet és "mézgás" állapotú lesz. Ekkor megszórom borssal és vágott petrezselyemmel és lefedve hagyom kb. 1/2 órát, hogy a gőzben még tovább puhuljon a rizs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.