2014. február 16., vasárnap

Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:

1/2 fej kelkáposzta
6-7 szem krumpli
1 evőkanál sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
1 kiskanál pirosarany
1 kiskanál gulyáskrém
ételízesítő
3 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
bors
majoranna
1.5 dl olaj
4 evőkanál liszt
pirispaprika

Elkészítés:

A kelkáposztát félbe vágom és a torzsáját kivágom, majd a krumplival együtt felkockázom.A kockára vágott kelkáposztát és a krumplit egy lábasba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megszórom őrölt köménnyel, ételízesítővel és adok hozzá zúzott fokhagymát, sűrített paradicsomot, pirosaranyat és gulyáskrémet. Addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. Ha a krumpli megpuhult akkor állandó kevergetés közben berántom. A rántáshoz kb.1.5 dl olajat felhevítek egy serpenyőben és kevergetés közben teszek bele 4 evőkanál réteslisztet. Amikor a rétesliszt serceg félrehúzom és belekeverek pirospaprikát. A rántás akkor jó, ha nem darabos, hanem enyhén folyós. Ha nem ilyen, akkor több olaj kell bele.
Miután berántottam a főzeléket fűszerezem ízlés szerint borssal és majorannával.
Fasírttal a legfinomabb!

Tipp: A maradék 1/2 kelkáposztából csinálhatunk Frankfurti levest .





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.