Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
12 dkg cukor
400g babapiskóta
4 tojás
5 dl kávé ( vagy 5 dl víz+2 kk instant kávé )
rum vagy rumaroma
kakópor
Elkészítést:
A kávét készítsük el, ízlés szerint keverjünk bele egy kis cukrot és rumot. A tojások fehérjét verjük jó kemény habbá és tegyük félre.A sárgáját keverjük ki a cukorra, majd adjuk hozza a mascarponét. Keverjük bele a felvert fehérjét, de ezt már ne robot géppel csináljuk, hanem csak fakanállal.
Egy kb 22x30 cm-es jénai aljára rakjunk egy sor kávéba áztatott babapiskótát. Ügyeljünk arra, hogy csak egy pillanata szabad a piskótát a kávéba mártani, mert különben elázik. Ha ezzel megvagyunk, tegyük rá a krém 1/3-át. Ezt a rétegezést csináljuk még meg 2x. A tetejére így krém kerül, amit megszórunk kakaóporral. 2-3 órát tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.