Hozzávalók:
1/2 kg fejtett bab
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1 teáskanál pirosarany
1 teáskanál gulyáskrém
1 evőkanál sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 darab babérlevél
borecet
Elkészítés:
A kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom majd megszórom pirospaprikával és felöntöm egy kis vízzel. Teszek bele pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt, sűrített paradicsomot és zúzott fokhagymát. Beleteszem a fejtett babot és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Teszek bele mézet, mustárat, babérlevelet és addíg főzöm míg a bab megpuhul. Amikor a bab megpuhult behabarom 2 dl tejfölben elkevert 2 evőkanál liszttel. A végén ízlés szerint (kb. 1 teáskanálnyi) borecetet teszek bele, hogy enyhén savanykás legyen.
Tipp: Ha a bab nem, akar megpuhulni, akkor mielőtt behabarnánk tegyünk bele egy fél mokkáskanálnyi szódabikarbónát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.