Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
Tej, annyi hogy összeálljon
Töltelék:
10 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
+kb. 15 dkg kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyenlő cipóra osztjuk. A tészta akkor jó, ha már nem tapad sem az edényhez, sem a kezünkhöz. Ha esetleg túladagoltuk a tejet, akkor adjunk hozzá még egy kis darált kekszet.
A tölteléket is összekeverjük és azt is ketté választjuk.
Letépek egy kb. 35-40 cm hosszú alufóliát és a gyúródeszkára helyezem. Megszórom az alufóliát kókuszreszelékkel és ezen kezdek a cipóból először egy hurkát formázni. Ha a hurka már kb. 25 cm hosszú, akkor elkezdem a sodrófával nyújtani. Ezzel a technikával nagyjából négyszögletesre tudjuk nyújtani. Ha jó vékonyra kinyújtottam, akkor megkenem a krém felével és a fólia segítségével lehető legszorosabban feltekerem. Ugyan ezt megcsinálom a másik adaggal is. Kb 2 órát hagyom a hűtőben az alufóliába csomagolt kókusztekercseket, utána szépen szeletelhetők lesznek.
Tipp: Aki szereti a kávét, az használhat a tészta összeállításához fele - fele arányban tejet és kávét is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.