Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
kb. 18 dkg sima liszt ( tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel a tészta!)
zsemlemorzsa
olaj
ízlés szerint cukor
tejföl
Elkészítés:
Olajon zsemlemorzsát pirítok. Amikor megpirult összekeverem ízlés szerint kristály cukorral. Közben egy csipet sóval felteszek forrni vizet is.
A galuska tésztájához a 3 tojást a vaníliás cukorral,citromhéjjal, csipet sóval és a túróval kikeverem. Majd folyamatosan adagolom hozzá a lisztet. Egy sűrűbb nokedli tésztát kell kapnom.
Ha a tészta összeállt, a forrásba lévő vízbe szaggatom nagykanál segítségével. Kb. fél nagykanál lesz egy galuska. Amikor a galuska feljön a víz tetejére, még hagyom 2-3 percig, majd kihalászom őket és a pirított zsemlemorzsában megforgatom. Ne szaggassuk a vízbe rögtön az egészet, hanem 2 részletbe csináljuk!
Cukrozott tejföllel tálaljuk.
Hasonlít az íze a túrógombóchoz, de szerintem egyszerűbb elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.