Hozzávalók:
8-10 szem krumpli
1 fej hagyma
1/2 szál gyulai kolbász
olaj
5 dkg füstölt szalonna
pirospaprika
pirosarany
gulyáskrém
ételízesítő
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
1 tojás
liszt
só
Elkészítés:
A
szalonnát kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Ha kevés zsiradék sült
ki, akkor teszek bele egy kevés olajat is. Amikor a szalonna kisűlt
hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre párolom. Ha ez
megvan, akkor hozzá adom a felkarikázott kolbászt és addig kevergetem,
míg a kolbász egy kis színt enged. Ekkor megszórom pirospaprikával és
felöntöm egy kicsi vízzel.Hozzáadom a pirosaranyat, gulyáskrémet,
sűrített paradicsomot ételízesítőt és a hasábokra vágott krumplit. Felöntöm
annyi vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Addig főzöm, míg a krumpli
megpuhul.Közben egy tojást felverek egy tálba, adok hozzá egy csipet sót és annyi lisztet, hogy jó sűrű galuska tésztát kapjak. A galuskát a paprikás krumpliba szaggatom kiskanál segítségével és addig főzöm még, míg a galuska megfől ( ez nem több pár percnél).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.