Hozzávalók:
1/2 kg túró
2,5 dl búzadara
3 tojás
5 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
olaj
zsemlemorzsa
cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat ( túró, tojás, búzadara, 5 evőkanál cukor, citrom héj) az elkészítés előtt egy nappal összekeverem, mert a búzadarának jól be kell szívnia magába a folyékony összetevőket. Másnap jól formázható gombócokat csinálok belőle, amiket lisztbe megforgatok. Forrásba lévő vízbe helyezem a gombócokat és addig főzöm, míg a víz felszínére jönnek. Előzőleg olajon zsemlemorzsát megpirítom és ízlés szerint adok hozzá cukrot. A kifőtt gombócokat megforgatom a zsemlemorzsában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.