2013. november 12., kedd

Fasírozott (muffin sütőben)

Hozzávalók:

30 dkg sertés darált hús
4 darab zsemle
zabpehely
24 csík bacon szalonna
1 tojás
pirospaprika

majoranna
bors
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zsemléket vízbe beáztatjuk és jól kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket a tojást és a fűszereket és a fokhagymát. Kézzel elkezdjük összedolgozni és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy a massza jól összeálljon, formálható legyen.
Egy muffin sütőt kikenünk olajjal, és 2-2 csík bacon szalonnát teszünk keresztbe mind a 12 formába. Megtöltjük a formákat a hússal és ráhajtogatjuk a bacon csíkokat a tetejére. 200 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Tipp: A zabpelyhet azért kezdtem el használni, mert a mai zsemléket már nem lehet olyan jól kinyomkodni, így több víz marad a fasírtba mint kellene. Ezt a vizet a zabpehely remekül felissza, és abszolút nem érződik ki, hogy ehhez a trükkhöz folyamodtunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.