2013. november 12., kedd

Ananászos csirke

Hozzávalók:

60 dkg filézett csirkemell
sült csirke fűszerkeverék
1 fej hagyma
olaj
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
1 doboz konzerv ananász
ételízesítő vagy húsleves kocka
1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet kockára vágjuk, és beszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzá adjuk a csirkemellet. Addig sütjük, míg a csirkemell kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott ananászt és az ananász levét is. Egy kis ételízesítőt vagy egy leveskockát adunk hozzá és kb. 10 percig főzzük. A főzőtejszínt elkeverjük egy csapott evőkanál liszttel és ezzel behabarjuk az ételt. A végén vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Tarhonyával  vagy tésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.