Hozzávalók:
40 dkg sárga hüvelyű zöldbab
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
3 evőkanál liszt
pirospaprika
sűrített paradicsom
pirosarany
ételízesítő
fél csokor petrezselyem
pár csepp citromlé
Elészítés:
A vöröshagymát kockára vágom és olajon üvegesre párolom. Megszórom pirospaprikával és felöntöm vízzel. Teszek bele pirosaranyat, sűrített paradicsomot és ételízesítőt valamint 3 gerezd zúzott fokhagymát. Belerakom a zöldbabot és felöntöm annyi vízzel, hogy a babot ellepje. Amikor a bab megpuhult habarással sűrítem be.
Habarás:
3 evőkanál lisztet egy kis doboz tejfölt és a petrezselymet a botmixer keverőpoharába rakom. A főzelék levéből teszek hozzá egy merőkanállal és botmixerrel összekeverem. A főzeléket folytonos kevergetés mellett sűrítem be a habarással. A végén egy pár csepp citromlével teszem pikánsabbá a főzeléket.
Tipp: sűrített paradicsom helyett nyugodtan lehet ketchup -ot használni :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.