( kenyérsütőben sütve )
Hozzávalók:
300g langyos víz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
2 kávéskanál só
500g sima liszt
1 zacskó porélesztő ( 7 g )
Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolt sorrendben tesszük a kenyérsütő üstjébe. A kenyeret a fehér kenyér programon sütjük ( általában az 1. program, ami kb. 3 órás , de ez géptípustól függően változhat ).
A kenyérsütést ki kell tapasztalni minden kenyérsütő gépnél. Tapasztalatom szerint elég a vízzel variálni. Ha túl tömör a kenyér, akkor egy picit ( kb. 5 gramm ) több vizet használjunk. Ha beesik a teteje, akkor kevesebbet. Mindig pontosan kimért mennyiséget használjunk, legjobb a digitális konyhamérleget használni!
Hozzávalók:
300g langyos víz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
2 kávéskanál só
500g sima liszt
1 zacskó porélesztő ( 7 g )
Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolt sorrendben tesszük a kenyérsütő üstjébe. A kenyeret a fehér kenyér programon sütjük ( általában az 1. program, ami kb. 3 órás , de ez géptípustól függően változhat ).
A kenyérsütést ki kell tapasztalni minden kenyérsütő gépnél. Tapasztalatom szerint elég a vízzel variálni. Ha túl tömör a kenyér, akkor egy picit ( kb. 5 gramm ) több vizet használjunk. Ha beesik a teteje, akkor kevesebbet. Mindig pontosan kimért mennyiséget használjunk, legjobb a digitális konyhamérleget használni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.