Hozzávalók:
1 kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál 10%-os ecet
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
víz
Elkészítés:
A kígyóuborkát megmosom és vékonyan felszeletelem. Lesózom kb. egy evőkanálnyi sóval. Mikor kis levet eresztett teszek rá egy evőkanál ecetet és egy evőkanál cukrot és annyi vizet hogy ellepje az uborkát. Zúzott fokhagymával ízesítem. Aki nem szereti az intenzív fokhagyma ízt, az használjon fokhagyma sót a fokhagyma helyett. Miután állt egy kicsit, és a cukor feloldódott, megkóstolom a levet.Ha túl ecetesnek találom, akkor kis folyékony édesítővel édesítek még rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.