Édesapám 72. születésnapjára
Hozzávalók:
5 tojásból Piskóta
Krém:
2 csomag gesztenyemassza
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
5 evőkanál cukor
25 dkg Ráma margarin
rum vagy rumaroma
Elkészítés:
5 tojásból piskótát készítünk egy 25 cm átmérőjű tortaformában.
2 dl tejet a cukorral felteszünk főzni, a maradék 1 dl tejben pedig elkeverjük a pudingport. Amikor a cukros tej forrni kezd, belekeverjük a pudingos tejet. Jó sűrűre főzzük majd kihűtjük. Amikor kihűlt belekeverjük a Rámát és a gesztenyemasszákat. Annyi rumaromát vagy rumot teszünk bele, hogy jó karakteres íze legyen a krémnek.
A kisült tortalapot 3 részre vágjuk és a krémmel megtöltjük. Kívülről is beborítjuk a tortát a krémmel és reszelt csokival díszítjük.
Hozzávalók:
5 tojásból Piskóta
Krém:
2 csomag gesztenyemassza
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
5 evőkanál cukor
25 dkg Ráma margarin
rum vagy rumaroma
Elkészítés:
5 tojásból piskótát készítünk egy 25 cm átmérőjű tortaformában.
2 dl tejet a cukorral felteszünk főzni, a maradék 1 dl tejben pedig elkeverjük a pudingport. Amikor a cukros tej forrni kezd, belekeverjük a pudingos tejet. Jó sűrűre főzzük majd kihűtjük. Amikor kihűlt belekeverjük a Rámát és a gesztenyemasszákat. Annyi rumaromát vagy rumot teszünk bele, hogy jó karakteres íze legyen a krémnek.
A kisült tortalapot 3 részre vágjuk és a krémmel megtöltjük. Kívülről is beborítjuk a tortát a krémmel és reszelt csokival díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.