Hozzávalók:
1/2 kg darált hús
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
bors
majoranna
só
1/2 bögre zsemlemorzsa ( a mérce 2.5 dl-es bögre, azaz 1.25 dl zsemlemorzsa )
olaj (2-3 bögre)
1 fej káposzta
1 körte
fogpiszkálók
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban gyúrjuk homogén állagúvá, majd diónyi golyókat formáljunk belőle ( kb. 20 gramm ). Csináljunk 3 kisebb golyót is szemnek és orrnak.
Egy kisebb lábasban olajat hevítünk. Olyan magasan legyen az olaj a lábasban, hogy a golyókat bőven ellepje, azaz úszkáljanak majd az olajban a golyók.
Kb. 10 golyót süssünk egyszerre, amikor megpirulnak, szedjük őket papírtörlőre.
A golyókat sütés előtt NEM KELL külön zsemlemorzsába forgatni!Az olaj így sütés közben nem szennyeződik és nem fog odaégni.
A káposzta alját vágjuk le, hogy sík felületet kapjunk, és állítsuk egy tálcára. Keressünk egy megfelelően kunkorodó körtét orrnak.
Fogpiszkálók segítségével rögzítsük a golyókat a sünire.
Tipp: A káposztát a party után dinszteljük le. A dinsztelt káposztát le is fagyaszthatjuk, majd használhatjuk káposztás tésztának, káposztás hasénak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.