Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor (~7g)
1 db tojás sárgája
pár csepp tej szükség esetén
Töltelék:
20 dkg porcukor
5 dkg margarin
25 dkg gesztenyepüré
2 ek. rumaroma
3 db tojás sárga
4 db tojás fehérje
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból lágy linzertésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni, akkor pár csepp tejet adunk hozzá. Tegyük hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.
A tojás sárgákat a porcukorral és a margarinnal, valamint a gesztenyemasszával robotgéppel összekeverjük.
Ízesítjük rumaromával, majd óvatosan belekeverjük a 4 tojás keményre felvert habját.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit vajazzunk ki és szórjuk ki liszttel.
A hűtőből vegyük ki a tésztát, válasszuk ketté, és nyújtsuk ki az egyik felét a tepsi méretére úgy, hogy kis perem is maradjon. Tegyük a tepsibe, és öntsük rá a gesztenyemasszát. Nyújtsuk ki a másik felét is a tésztának pontosan a tepsi méretére, majd borítsuk be vele a tölteléket. Jó sűrűn szurkáljuk meg hústűvel, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
Kihűlés után szeleteljük, és porcukorral hintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.