2018. február 27., kedd

Gesztenye torta (Tej és tojás mentes változatban, 4. céges szülinapra)

Hozzávalók:

Tésztához:
2,5 dl almalé
12 dkg cukor
1 citrom héja és leve
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 mokkás kanál szódabikarbóna
6 evőkanál olaj

Krémhez:
2 csomag gesztenyemassza
1 csomag tejmentes vaníliás pudingpor ( főzős)
3 dl rizstej
4 evőkanál cukor
25 dkg tejmentes margarin
rumaroma ízlés szerint

Elkészítés:

A tészta összetevőit összekeverjük, és egy kivajazott liszttel kiszórt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük ( végezzünk tűpróbát ). Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két részbe a tortalapot.
A pudingot a cukorral és a rizstejjel főzzük meg, majd hűtsük ki. A gesztenyemasszát törjük meg villával és adjuk hozzá a kihűlt pudingot majd a lágy margarint. Keverjük homogén állagúvá, és ízesítsük rumaromával.
A torta belsejét töltsük meg a krém egyik felével, a másikkal meg borítsuk be kívülről.
Kakaóporral díszíthetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.