Hozzávalók:
20 dkg zabkeksz
12,5 dkg Ráma margarin
50 dkg túró
20 dkg 20%-os tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
13 dkg cukor
4 tojás
20-50 dkg málna ( lehet mirelit is, pl. Lidl)
1 tortazselé
3 ek. cukor
Elkészítés:
A zabkekszet aprítógépben aprítsuk fel, vagy mozsárban tőrjük össze. A rámát olvasszuk fel, és öntsük a kekszre. Egy tortaformát vajazzunk ki, és a keksz masszát nyomkodjuk a forma aljára egyenletesen. 170 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percet, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni.
A túrót a tejföllel a cukorra, vaníliás cukorral, citromhéjjal keverjük robotgéppel jól össze, majd adjuk hozzá a négy egész tojást. Az így kapott túrós masszát öntsük a kihűlt tészta tetejére, és 135 fokos sütőben süssük még 45 percet addig míg a túrós rész remegős lesz. A tortaformában hagyjuk kihűlni, a tortát majd rendezzük el a tetején a málnát.
A tortazselét előírás szerint 3 evőkanál cukorral 3 dl vízben - vagy akár málnaszörpben- főzzük meg.
Mikor hűlni kezd a zselé, kezdjük a torta tetejére kanalazni egyenletesen. Tegyük a tortát hűtőbe, míg a teteje megdermed. Ekkor óvatosan vágjuk körbe a tortát a karima mentén, és vegyük le a tortaforma oldalát. A tortát a tortaforma aljával együtt tálaljuk, és abban tudjuk felszeletelni is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.