2018. szeptember 29., szombat

Orosz krémtorta

Hozzávalók:

Tortalaphoz:
12 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
15 dkg liszt
6 tojás

Krémhez és díszítéshez:
3 dl tej
1/2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
6 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
1 vaníliás cukor
11 g zselatin (kicsi csomag Dr. Oetker )
0.5 dl víz
1 evőkanál rumaroma
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
1 narancs reszelt héja

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, és a tojások fehérjét kezdjük el felverni habbá. Félúton adagoljuk hozzá a cukrot és ezzel verjük tovább kemény habbá. Keverjük bele a tojássárgákat és a liszttel elkevert sütőport. 180 fokra előmelegített sütőben süssük tüpróbáig.
Hagyjuk teljesen kihűlni a tortalapot, majd vágjuk 3 részre.
A pudingport keverjük el a tejben, adjuk hozzá a cukrot, és főzzük sűrűre. Hagyjuk teljesen kihűlni a pudingot, majd robotgéppel keverjük át, hogy krémes legyen és adjuk hozzá a rumaromát. A 4 dl habtejszínt verjünk kemény habbá és keverjünk hozzá egy habfixálót is. A tejszínhabba keverjük bele a pudingot és adjuk hozzá a narancshéjat és a mazsolát és a kandírozott narancshéjat is.
A zselatint keverjük bele 0.5 dl vízbe, majd mikrózzuk meg, de ne forrjon. Kevergetve kezdjük hűteni a zselatint, mikor langyos, adjuk a krémhez.
A tortát töltsük meg a krémmel, ehhez praktikus visszahelyezni a tortaforma oldalát.
Tegyük a tortát hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
Ezután vegyük le óvatosan a tortaforma szélét, és a maradék 2dl tejszínt egy vaníliás cukorral verjük fel, adjunk hozzá egy habfixálót és díszítsük ki a tortát vele.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.