2016. január 3., vasárnap

Sztrapacska

Hozzávalók:

1/2 kg krumpli meghámozva
kb. 30 dkg rétesliszt ( liszt mennyisége függ a krumpli víz tartalmától)
1 tojás
1 kávéskanál só
25 dkg juhtúró
25 dkg tehéntúró
15 dkg füstölt csemege szalonna
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben pici vizet aláöntve zsírjára sütjük. A zsírt leszűrjük és a pörcöket külön edénybe helyezzük.
A megpucolt krumplit kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást a sót és annyi lisztet, hogy kb. kemény nokedli tészta állagú masszánk legyen. Kávéskanál segítségével forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a sztrapacska tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, akkor leszűrjük és egy kizsírozott jénai tálba kezdjük rétegezni a következők szerint. Egy sor galuska, erre a túrókeverék, majd tejföl és kisült folyós zsír. Ezt a rétegezést addig fojtatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük, a sütés végén a tetejét meggrillezzük egy picit, hogy megpiruljon.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá és a kisült pörcöket szórjuk a tetejére.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.