Hozzávalók:
2 közepes vöröshagyma
3 közepes lilahagyma
4 ek. barna cukor
4 ek. balzsamecet
2 ek. víz
1/2 tk. só
két csipetnyi szárított rozmaring
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, és nagyon apróra vágjuk, vagy aprítógépben felaprítjuk. A balzsamecetet a barna cukorral felforraljuk és hozzá adjuk a hagymát. Megsózzuk, és kb 3/4 óráig főzzük. Iidőnként megkavarjuk, és ha nagyon elfőtte a levét, akkor öntünk még alá pici vizet. Addig főzzük, míg megpuhul a hagyma. Ekkor fűszerezzük rozmaringgal, és még 10 percet főzzük, míg jól besűrűsödik és teljesen sötét lesz.
Édeskés fanyar íze sült húsokhoz vagy májhoz kiválóan passzol.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.