Hozzávalók:
Tésztához:
1/2 kg rétes liszt
25 dkg puha margarin
1 csomag porélesztő
1/2 dl tej
1 kk. cukor
1 tojás sárgája
2 dl tejföl
5 dkg reszelt trapista
1/2 evőkanál só
Tetejére:
reszelt trapista sajt
tojásfehérje
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1/2 dl langyos cukros tejben futtassuk fel és a tészta többi hozzávalóihoz adva gyúrjunk tésztát. Amikor a gyúrással elkészültünk, tegyük a tésztát minimum 3 órára hűtőbe, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tudjuk helyezni.
Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, kenjük meg a tetejét tojásfehérjével, és szórjuk meg reszelt sajttal. Szaggassuk ki kisebb pogácsaszaggatóval, majd sütőpapíros tepsin süssük 210 fokon aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.