2015. december 5., szombat

Kráter süti

Hozzávalók:

2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
6 ek. cukor

Tésztához:
5 tojás
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl. tej
1 dl. olaj
2 ek. kakaópor
25 dkg sima liszt
1 csomag sütőpor

Tetejére:
1 kis pohár tejföl
1 csomag vaníliás cukor
3 ek. cukor

Elkészítés:

A pudingból, a 8 dl tejből és a 6 ek. cukorból pudingot főzök, majd kihűtöm.
Közben elkészítem a tésztát, mihez az 5 tojás fehérjét kemény habbá verem.A tojások sárgájákat egy másik tálban elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Ezután keverem bele a felvert tojásfehérjét. Ehhez már nem használok robotgépet, csak fakanalat!
A tésztát egy kivajazott kilisztezett tepsibe öntöm és a kihűlt pudingot kiskanállal rákanalazom. Úgy fog tűnni, hogy sok a puding, de csak tegyük bele az egészet  nyugodtan elfér benne.
200 fokos sütőben sütöm, amikor már majdnem kész, elterítem rajta a cukros tejfölt, és még azzal is sütöm 10 percet. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e.
Csak kihűlés után szabad szeletelni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.