2016. január 3., vasárnap

Káposzta dinsztelés

A ledinsztelt káposztát felhasználhatjuk káposztás tésztának,  káposztás hasénak vagy kapucnyiknak ( káposztás táska) is.

Hozzávalók:

1,5 dl olaj
7 evőkanál cukor
1 fej fehér káposzta
2 csapott evőkanál só
bors

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, vagy aprító gépben felaprítjuk majd lesózzuk kb. 2 evőkanál sóval. Hagyjuk állni fél órát, majd nyomkodjuk ki belőle a levet amit eresztett.
Egy nagyobb serpenyőbe ( én WOK-ot használom) beletesszük az olajat és a cukrot és addig főzzük, míg a cukor karamellizálódni kezd. Ekkor rátesszük a kinyomkodott káposztát és átforgatjuk.
( Óvatosan tegyük bele a káposztát, mert fröcsöghet az olaj! )
Öntsünk alá kb. 1/2 liter vizet, és sűrű kevergetés közben kb. egy óra alatt lesz kész a dinsztelt káposztánk.  Ha a víz elpárolgott, de még úgy ítéljük meg, hogy nincsen készen, akkor pótoljuk a vizet. A dinsztelés végére az összes víznek el kell párolognia.

Tipp.: Érdemes egyszerre csinálni egy jó nagy adagot, és kisebb porciókra osztva lefagyasztani.

Olajat és a cukrot feltesszük a tűzre

Így néz ki a karamelizálódott cukor

A kinyomkodott káposztát hozzáadjuk és átforgatjuk, majd vizet öntünk alá

Sűrű kevergetés mellett Kb. 1 óra után lesz készen



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.