Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1 teáskanál pirosarany
1 evőkanál sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
ételízesítő
3-4 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 darab babérlevél
borecet
Elkészítés:
A sárgaborsót a főzés előtti nap vízbe be kell áztatni!
A kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom majd megszórom
pirospaprikával és felöntöm egy kis vízzel. Teszek bele pirosaranyat, ételízesítőt, sűrített paradicsomot és zúzott fokhagymát. hozzáadom a leszűrt sárgaborsót és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Teszek bele mustárat, babérlevelet és addig főzöm míg a sárgaborsó
megpuhul. Amikor a borsó megpuhult, botmixerrel összeturmixolom ( a babérlevelet előtte kiveszem ) , majd behabarom 2 dl tejfölben elkevert 2
evőkanál liszttel. A végén ízlés szerint egy-két csepp borecetet
teszek bele, hogy enyhén savanykás legyen.Ha megszaladt a kezünk a borecettel, akkor egy kis édesítő szert tegyünk a végén bele. Fasírttal a legfinomabb :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.