2014. augusztus 21., csütörtök

Kovászos uborka

Hozzávalók:

2 kg kovászolni való uborka
2 evőkanál só ( Annyi evőkanál só, ahány kg uborka)
5 nagy gerezd fokhagyma
1/2 csokor kapor
1 szelet kenyér

Elkészítés:

Az uborkát jól mossuk meg legalább kétszer, hogy ne maradjon rajta föld. Mindegyik uborkát keresztbe vágjuk be úgy, hogy a tetejétől kb. 3 centivel átdöfjük egy késsel, és az aljától kb 3 cm-ig lehúzzuk a kést.  Egy öt literes befőttes üvegbe 2 sorba állítva helyezzük el az előkészített uborkákat. Dobáljuk az üvegbe a megtisztított és ketté vágott fokhagyma gerezdeket. Egy kicsi langyos vízbe oldjuk fel a sót és adjunk hozzá hideg vizet. Ezzel a sós vízzel öntsük fel az uborkát. A tetejére tegyük rá a kaprot és a kenyeret. A kenyér is legyen vizes! A tetejét kössük le folpackkal, és helyezzük az üveget egy lapos tányérra és tegyük napos helyre. Kb. 3-4 nap alatt elkészül az uborka, viszont naponta nézzünk rá, és ha a víz kiforrt, akkor öntsük újra fel hideg vízzel.

Amikor az uborka elkészül, szedjük ki egy műanyag edénybe, és szűrőn keresztül szűrjünk rá levet. Az uborkát ezután hűtőben tároljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.