2014. augusztus 6., szerda

Szílvás lepény

Hozzávalók:

Tésztához:
3 dl langyos tej
1 tojás
7 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
csipet só
1/2 kg sima liszt
1 csomag szárított élesztő

Tetejére:
kb. 1 kg szilva
fahéjas cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a fent megadott sorrendben a kenyérsütő gépbe helyezem és a 1,5 órás dagasztó kelesztő funkcióval  megkelesztem. ( Ha nincs kenyérsütő, akkor a langyos tejbe egy kevés cukorral futtassuk fel az élesztőt, és kézzel gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit majd kelesszük kb. 0,5-1 őra alatt kétszeresére )
Mikor a tészta kész, akkor lisztezett deszkán kinyújtom a legnagyobb gáztepsi méretűre. A kinyújtott tésztát a kivajazott tepsibe rakom és villával megszurkálom. A tészta tetejére kimagozott félbevágott szilvákat helyezek, és fahéjas cukorral meghintem.
Kb. 200 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm. Igény szerint még porcukorral eg lehet szórni, ha nem lenne a szilva kellően édes.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.