2017. december 22., péntek

Bögrés raffaelló

Hozzávalók:

1 bögre=3 dl

Tésztához:
2 tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre vaj ( olvasztott)
1 csomag sütőpor
1 bögre cukor

Tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék
1 bögre folyékony habtejszín ( sütés után öntjük rá! )

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tészta hozzávalóiból kevert tésztát készítünk úgy, hogy a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, morzsával kihintett kb. 35x25 cm-es tepsibe öntjük. Tetejét sütés előtt megszórjuk porcukorral, majd a kókuszreszelékkel. Így tesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
Mikor megsült a tészta, vegyük ki a sütőből és öntsük rá egyenletesen a tejszínt. A tészta magába fogja szívni a tejszínt. A süti kihűlés után szeletelhető.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.