Hozzávalók:
1 bögre = 2 dl
2 tojás
fél bögre cukor
fél bögre olaj
1 bögre kefír
1,5 bögre liszt
1/2 cs sütőpor
1,5 bögre magozott meggybefőtt
fahéjas porcukor a tetejére
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tojásokat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá az étolajat és a kefírt majd a liszttel elkevert sütőport. Keverjük bele a lecsepegtetett meggyet és egy kivajazott, morzsával kihintett kb. 20x25 cm-es tepsibe süssük meg. Amikor kihűlt, szórjuk meg a tetejét fahéjas porcukorral.
Tipp: A receptet egy bögrére felírtam porcelán filccel, és a megsült süti mellé azt adtam ajándékba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.