2014. január 22., szerda

Vargabéles

Hozzávalók:

1 csomag réteslap ( 8 lapos )
12,5 dkg olvasztott margarin (azaz fél kocka margarin)
12,5 dkg cérnametélt
1/2 kg túró
3 tojás
10 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
Mazsola ( ízlés szerint, akár rumba is lehet áztatni )

Elkészítés:

Cérnametéltet enyhén sós vízben főzzük ki, és tartsuk melegen. A tojás fehérjéket verjük kemény habbá és tegyük félre. A tojások sárgáját keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, túróval és tejföllel és adjuk hozzá a mazsolát és a reszelt citrom héját. Majd keverjük bele a leszűrt cérnametéltet és a felvert tojásfehérjét. Közben a margarint olvasszuk fel. Egy kb. 35x24 cm-es tepsit kenőtoll segítségével kenjünk ki olvasztott margarinnal, majd helyezzük a tepsibe az első réteslapot. Ezt kenjük meg ismét margarinnal, és helyezzük rá a 2. lapot. Ezt a rétegezést folytassuk míg a 4. réteslap is a tepsibe kerül. A 4. réteslapot már nem kell megkenni, mert erre öntjük rá a túrós cérnametéltet. Majd befedjük a maradék 4 réteslappal úgy, hogy a réteslapok közé margarint kenünk és az utolsó tetejére is kenünk a margarinból. Szúkáljuk meg hústűvel egy pár helyen, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

200 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsül. A tetejét porcukorral hinthetjük. Sütés után várjunk egy kicsit a szeleteléssel, mert ha rögtön szeleteljük, akkor a felső lap megtöredezhet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.