2014. január 18., szombat

Madártej

Hozzávalók:

1 liter tej
5 db tojás
12 dkg cukor ( vagy 7,5 ml folyékony édesítő)
1 csomag vaníliás ckor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1 liter vizet felteszünk forralni. Közben a tojások fehérjét jó kemény habbá verjük, mikor félkemény beleszitálunk egy evőkanál porcukrot. Ha a víz forrni kezd, takarékra vesszük alatta a lángot  és a felvert tojásfehérjéből kb. tojásnyi "galuskákat" szaggatunk a tejbe. A galuskák meg fognak dagadni, ezért hagyjunk nekik elég helyet. Kb. 1 perc után fordítsuk meg a galuskákat és a másik felüket is 1 percig főzzük, majd szedjük őket egy szűrőbe és a lecsöpögő vizet fogjuk fel egy tálban.
8 dl tejet melegítsünk fel, tegyük bele a cukrot és egy csomag vaníliás cukrot. A megmaradt 2 dl hideg tejben pedig keverjük el tojás sárgákat, a pudingport és a rumaromát, majd ezt a keveréket adjuk a meleg tejhez és főzzük addig míg egy kissé besűrűsödik.Egy tálba öntsük bele a megfőtt madártejet és tegyük a tetejére a fehérjéből készült galuskákat.

Tipp: A cukor helyett használhatunk édesítőszert is. Az édesítőszert a végén adjuk hozzá, mert akkor nem lesz mellékíze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.