2014. január 22., szerda

Tárkonyos csirkeragu

Hozzávalók:

1/2 kg filézett csirkemell
1 kis fej vöröshagyma
olaj
1 húsleves kocka
grill csirke fűszersó
víz
1 kávéskanál kecsöp
1 kávéskanál pirosarany
2 dl tejföl
1dl tej
2 evőkanál liszt
kb. 1-2  teáskanál tárkony
pár csepp citromlé

Elkészítés:

Olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a kockára vágott és grill fűszerrel beszórt csirkét. A csirkemellet kifehéredésig sütjük, majd öntünk rá kb. 2 dl vizet. Beletesszük a húsleves kockát a pirosaranyat, kecsöpöt. Kb.15 percig főzzük. A tejfölt összekeverjük a tejjel, majd  elkeverünk benne 2 evőkanál lisztet botmixer segítségével, hogy ne legyen csomós. Ezzel behabarjuk a ragut. A végén megszórjuk tárkonnyal, és adunk hozzá egy kis citromlevet.
Tarhonyával, vagy főtt tésztával fogyasztjuk. Gyorsan elkészíthető fincsi kaja.


Tipp: ha véletlenül túladagoltuk a citromlevet, akkor korrigálhatjuk egy pár csepp folyékony édesítőszerrel a hibát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.