2021. december 16., csütörtök

Sült tea

 Hozzávalók:

70 dkg hámozott kockázott alma
70 dkg kockázott szilva ( lehet felengedett fagyasztott is)
75 dkg fagyasztott erdei gyümölcs ( nem kell felengedni)
40 dkg cukor ( vagy cukor helyettesítő pl. eritrit)
1 csomag Dr. Oetker bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
fahéj
szegfűszeg
mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

Az előkészített gyümölcsöket keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, citrom héjával és levével valamint az ízlés szerinti fűszerekkel. Egy tepsibe öntsük bele a keveréket és 160 fokra előmelegített sütőben süssük egy óráig. Sütés közben időközönkét kb. 2x keverjük át. Amikor kész, azon melegében kanalazzuk befőttes üvegekbe, és zárjuk le őket. Az üvegeket pár percre fordítsuk fejjel lefelé, majd amikor visszafordítottuk őket tegyük az üvegeket takaró/ágynemű közé száraz dunsztba, hogy lassan hűljenek ki.
Felbontás után hűtőbe tároljuk.
Fogyasztáskor tegyünk 2-3 teáskanál sült teát egy bögrébe, és forrázzuk le forrásban lévő vízzel.
A gyümölcsök a tea elfogyasztása után a bögréből kikanalazhatóak, de aki a szűrt teát szereti, az használhat szűrőt is az elkészítéshez.
Ízesíthetjük mézzel, rummal.

Tipp: Ha cukorhelyettesítőt használunk, akkor nem fog annyi levet ereszteni, sűrűbb lesz a tea. Ezért sütés közben figyeljünk, nehogy leégjen. A sütési idő  ebben az esetben csökkenhet.

Sütés előtt

Sütés közben

Csomagolva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.