2014. július 21., hétfő

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

2 szelet kenyér  ( vagy 2db zsemle )
olaj
fokhagyma granulátum

30 dkg liszt
Kb. 1,5-1,7 dl víz
3 db tojás

Elkészítés:

A kenyeret apró kockára vágom, és egy kis olajon megpirítom. Amikor megpirult megszórom fokhagyma granulátummal. Közben a liszthez hozzá adom a tojásokat a sót és a vizet és nokedli tésztát csinálok belőle. A megpirult kenyér kockákat a nokedli tésztával összekeverem. Forrásba lévő sós vízbe evőkanállal gombócokat szaggatok. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor még egy kicsit hagyom főni, majd kiszedegetem őket egy tálra.
Ebből a mennyiségből 10 db. gombóc lesz.

Tipp 1: Kenyérből jobban szeretem készíteni mint zsemléből, mert a mai zsemlék szétesnek, nem tudom őket felkockázni.
Tipp 2 : A vízbe szaggatás élőtt két evőkanál segítségével formázok hosszúkás gombócokat úgy, hogy egyik kanálból a másikba rakom egy párszor a masszát miközben a kanalak éleit egymáson lehúzom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.