Hozzávalók:
2 szelet kenyér ( vagy 2db zsemle )
olaj
fokhagyma granulátum
só
30 dkg liszt
Kb. 1,5-1,7 dl víz
3 db tojás
Elkészítés:
A kenyeret apró kockára vágom, és egy kis olajon megpirítom. Amikor megpirult megszórom fokhagyma granulátummal. Közben a liszthez hozzá adom a tojásokat a sót és a vizet és nokedli tésztát csinálok belőle. A megpirult kenyér kockákat a nokedli tésztával összekeverem. Forrásba lévő sós vízbe evőkanállal gombócokat szaggatok. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére akkor még egy kicsit hagyom főni, majd kiszedegetem őket egy tálra.
Ebből a mennyiségből 10 db. gombóc lesz.
Tipp 1: Kenyérből jobban szeretem készíteni mint zsemléből, mert a mai zsemlék szétesnek, nem tudom őket felkockázni.
Tipp 2 : A vízbe szaggatás élőtt két evőkanál segítségével formázok hosszúkás gombócokat úgy, hogy egyik kanálból a másikba rakom egy párszor a masszát miközben a kanalak éleit egymáson lehúzom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.