5-6 közepes krumpli
1-2 répa
vöröshagyma
2 vékony szelet mangalica csemege szalonna
pirospaprika
1/2 pár gyulai száraz kolbász
gulyáskrém
pirosarany
ételízesítő
paradicsomlé (vagy kecsöp)
bacsalikom
fokhagyma
Csipetke
Elkészítés:
A mangalica szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. Amikor megfelelő mennyiségű zsír kisült belőle hozzá adom a kockára vágott vöröshagymát. A hagymát üvegesre párolom a zsíron, majd hozzá adom a felkarikázott kolbászt. Kevergetés közben megvárom, míg a kolbászból is kisül egy kis zsír. Ekkor rászórok pirospaprikát és pár keverés után felöntöm vízzel. Adok hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet, ételízesítőt és paradicsomlevet. Hozzáadom a kockára vágott krumplit és répát és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul.
Közben egy tojásból csipetkét készítek.
Amikor a krumpli megpuhult a leveshez adom a csipetkét és megszórom bazsalikommal és egy kis fokhagyma őrleményt vagy friss fokhagymát nyomok bele fokhagymapréssel.
Tejföllel is lehet fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.