2013. október 20., vasárnap

Sertés pörkölt

Hozzávalók:

70 dkg kockázott sertéscomb vagy lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika
bors
őrölt kömény
sűrített paradicsom ( nyáron e helyett 1-1 paradicsomot és paprikát teszek bele )
pirosarany
gulyáskrém
ételízesítő
víz

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágom és olajon üvegesre párolom. Ráteszem a kockázott husit és addig kevergetem, míg a hús kifehéredik. Megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel hogy épphogy ellepje. Adok hozzá 1-1 kávéskanálnyi pirosaranyat és gulyáskrémet, ételízesítőt és addíg főzöm lassú tűzön, míg a hús megpuhul. Először fedő alatt főzöm, majd a fedőt leveszem, hogy a víz elpárologjon és sűrűsödjön a pörkölt. Ha a hús megpuhult adok hozzá borsot és egy csipetnyi őrölt köményt. Ezekkel már csak egyet rottyantom a pörköltet és kész is van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.