2013. október 23., szerda

Rakott karfiol

Hozzávalók:

1 db karfiol
30 dkg darált sertés hús
1,5 dl rizs
3 dl víz

olaj
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
sűrített paradicsom ( vagy kecsöp)
pirosarany
gulyáskrém
ételízesítő
majoranna
bors
kakükkfű
2 kis doboz tejföl
1 tojás

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük ételízesítős vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük széjjel őket. Éppen csak meg kell puhulniuk egy kicsit.
A kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, adunk hozzá pirosaranyat, gulyáskrémet és sűrített paradicsomot és meghintjük ételízesítővel, majd felöntjük 3 dl vízzel és hozzáadjuk a rizst is. Addig főzzük, míg a rizs felissza a vizet. Ekkor fűszerezzük borssal, majorannával és kakukkfűvel.
Egy jénai aljára öntjük a rizses-húsos részt és erre rakosgatjuk jó sűrűn a megfőtt karfiolt.
2 kis doboz tejfölt egy tojással kikeverünk, ételízesítővel ízesítjük. Ezt kenjüka rakott kel tetejére.
200 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.