2023. november 11., szombat

Sült oldalas

Hozzávalók:

1,5 kg sertés oldalas
sertészsír

bors
fokhagyma granulátum

Elkészítés:

Az oldalast  felszeletelem minden második csontnál. Jól besózom, majd meghintem borssal és fokhagyma granulátummal. A kacsasütő edényt (vagy fedeles tepsit ) bőven kizsírozom, majd belehelyezem a husikat csontos résszel lefele. A husik tetejére is teszek 1-1 mokkáskanálnyi zsírt, majd öntök alá kb. 4 dl vizet. Lefedve 180 fokon sütöm kb 1,5 órát, közben egyszer megfordítom a husikat. Amikor már a csont kimozdul a helyéről, akkor leveszem a fedőt, ismét a húsosabb részével felfele fordítom őket  és 200 fokon légkeveréssel még pirítom a tetejét  kb.15 percig. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.