Hozzávalók:
1,5 kg sertés oldalas
sertészsír
só
bors
fokhagyma granulátum
Elkészítés:
Az oldalast felszeletelem minden második csontnál. Jól besózom, majd meghintem borssal és fokhagyma granulátummal. A kacsasütő edényt (vagy fedeles tepsit ) bőven kizsírozom, majd belehelyezem a husikat csontos résszel lefele. A husik tetejére is teszek 1-1 mokkáskanálnyi zsírt, majd öntök alá kb. 4 dl vizet. Lefedve 180 fokon sütöm kb 1,5 órát, közben egyszer megfordítom a husikat. Amikor már a csont kimozdul a helyéről, akkor leveszem a fedőt, ismét a húsosabb részével felfele fordítom őket és 200 fokon légkeveréssel még pirítom a tetejét kb.15 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.