Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
3 tojás súlyával megegyező súlyú liszt ( vagy Free from gluténmentes lisztkeverék a Lidl-ből )
3 tojás súlyával megegyező súlyú cukor ( vagy Xilit )
6 evőkanál langyos víz
Krémhez:
1/2 liter tej ( vagy laktózmentes tej )
1 csomag vaníliás pudingpor ( vagy laktóz és gluténmentes pudingpor az Aldiból )
5 evőkanál cukor ( vagy Xilit )
25 dkg túró ( vagy laktózmentes túró )
10 dkg margarin
1 doboz barack konzerv
1 citrom reszelt héja
1 Dr. Oetker express zselatin fix
kakaópor
Elkészítés:
A 3 egész tojásnak ( feltörés előtt) mérjük le a súlyát. A Tojás fehérjéket verjük kemény habbá. A Tojássárgákat a cukorral keverjük habossá, adjuk hozzá a lisztet és a 6 evőkanál vizet. Ezután óvatosan fakanállal keverjük hozzá a felvert tojás fehérjét. Egy gyümölcstorta formát vajazzunk ki és liszttel vagy morzsával hintsük ki. Öntsük bele a piskóta tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük meg. Borítsuk ki a tortát egy tálra és hagyjuk kihűlni.
A pudingot a cukorral 1/2 liter tejben előírás szerint főzzük meg, és hűtsük ki.
A túrót a margarinnal és 2 kanál kihűlt pudinggal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a többi pudingot és a reszelt citrom héját valamint a zselatin fixet.
A tortára a vékonyra felszeletelt barackokat egyenletesen helyezzük el egy sorban. A túrós krémet halmozzuk a gyümölcs tetejére, és késsel formázzuk vakondtúrás alakúra. Tegyük hűtőbe, míg a krém megszilárdul, majd kakaóporral és egy szem barackkal díszítsük ki.
Tipp: Ez a torta laktóz és gluténmentes változatban is elkészíthető, amennyiben a zárójelben lévő alapanyagokkal készítitek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.