2017. április 8., szombat

Fanta torta

Hozzávalók:

Tésztához:
10 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
4 tojás
4 evőkanál cukor
0.7 dl olaj

Krémhez:
1/2 kg túró
20 dkg cukor
10 dkg margarin
vaníliaaroma

Tetejéhez:
7 dl Fanta
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A tojás fehérjét verjük kemény habbá és tegyük félre. A tojások sárgáját keverjük ki a 4 evőkanál cukorral, adjuk hozzá az olajat és a kakaóport, majd a liszttel elkevert sütőport. Amikor jól összedolgoztuk, fakanállal keverjük óvatosan bele a felvert tojás fehérjét. 26 cm átmérőjű kivajazott, zsemlemorzsával kihintett tortaformába öntjük, és 200 fokon megsütjük a tortalapot.
A margarint a 25 dkg cukorral keverjük jól ki, majd dolgozzuk hozzá a vanília aromát és a tehéntúrót.
A kihűlt tortalap tetejére( amit a tortaformában hagyunk ) kenjük rá a túrós tölteléket.
5 dl fantát és 2 evőkanál cukrot forraljunk fel. 2 dl hideg fantába  keverjük bele a pudingport , amit a forrásban lévő fantához keverünk folyamatos keverés közben. Puding állagúvá főzzük.
A túrókrém tetejére belülről kifele haladva óvatosan egyenletesen kanalazzuk rá a meleg fantakrémet. Ha kihűlt tegyük hűtőbe legalább 3 órára.
Tálalás előtt vágjuk körbe a tortát és vegyük le a tortaforma kapcsát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.