2016. szeptember 17., szombat

Mákos-almás torta vaníliás krémtúróval töltve (apukám 75. szülinapjára )

Hozzávalók:

Tésztához:
7 tojás fehérje ( nem elírás, csak a fehérje kell )
15 dkg cukor
17 dkg darált mák
70 g liszt
1 csomag sütőpor ( 15 g )
2 db közepes alma lereszelve
1 db citrom leve és reszelt héja
1 dl olaj

Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
100g cukor
200 g vaníliás krémtúró
10 g zselatin
0.5 dl víz
200 g habtejszín tejszínhabbá verve
szilva vagy alma lekvár

Díszítés:
200 g habtejszín tejszínhabbá verve
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a darált mákot,  a reszelt almát, a citrom levét és reszelt héját valamint az olajat. A tojás fehérjéket elkezdjük habbá verni, mikor már kezd keményedni, fokozatosan hozzá adjuk a cukrot. A cukros tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a mákos masszához. Az így kapott kevert tésztát egy 26 cm átmérőjű kivajazott és morzsával kiszórt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük a tortalapot.
Hagyjuk a tortalapot teljesen kihűlni, majd vágjuk 3 részre.
A krémhez először főzzünk a pudingporból a cukorból és a tejből a szokásos módon pudingot és hűtsük ki teljesen. A kihűlt pudingot keverjük a krémtúróval homogén masszává. A 200g habtejszínt verjük tejszínhabbá, és ezt is keverjük bele a vaníliás masszába. 0.5 dl vízben keverjük el a zselatint, majd mikróba egy pillanatig melegítsük meg, de vigyázzunk nehogy felforrjon. Mikor a zselatin visszahűlt egy picit, keverjük a krémünkhöz. Az így kapott krémet egy negyed órára tegyük hűtőbe, hogy egy picit keményedjen.
A 3 részbe vágott tortalap első lapját kenjük meg vékonyan szilvalekvárral, majd erre kenjük a vaníliás krém 1/3-át. Helyezzük rá a 2. tortalapot, ezt is kenjük lekvárral majd 1/3 krémmel. Végül fedjük be az utolsó tortalappal, és a maradék 1/3 krémmel vonjuk be kívülről a tortát.
200g habtejszínt 1 csomag vaníliás cukorral és egy habfixálóval verjünk habbá, és ezzel díszítsük ki a tortát ( én az egészet bevontam tejszínhabbal ).
A torta tetejét darált mákkal díszíthetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.