2016. augusztus 3., szerda

Szilvás morzsasüti

Hozzávalók:

Tésztához:
350g reszelt alma
1 citrom reszelt héja
4 db tojás
250g kristálycukor
150g margarin
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
300g liszt
100 g felaprított étcsoki

Töltelékhez:
kb. 800 g szilva, kimagozva, félbe vágva
fahéjas cukor ( ízlés szerint)

Morzsához:
60g kristálycukor
80g liszt
60g margarin

Elkészítés:

A tojások fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját a 250g cukorral és a 150g margarinnal keverjük ki, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héjt, majd a reszelt almát ( nem kell kinyomkodni a levét) és végül a sütőporral elkevert lisztet valamint a felaprított csokit. Forgassuk bele óvatosan a felvert tojás fehérjéket is. Egy sűrű kevert tésztát kapunk, amit kivajazott és morzsával kiszórt tepsibe öntünk. A tésztára sorban ráfektetjük a vágott felével felfelé fordított szilvákat és ízlés szerint fahéjas cukorral meghintjük. A morzsa összetevőit morzsoljuk össze. Ez nem fog gyúrt tésztává összeállni, hanem morzsa szerű lesz. Ezt a tésztát szórjuk egyenletesen a szilvák tetejére, és 180-200 fokos sütőben süssük meg fél óra alatt. Kihűlés után szeleteljük, és hintsük meg porcukorral.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.