2016. május 29., vasárnap

Almás pite

Hozzávalók:

Tésztához
45 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
csipet só
25 dkg margarin
150 g tejföl

Töltelék:
1,2 kg pucolt, rezelt alma ( ez a súly már megpucolva értendő!)
150 g cukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tészta összetevőiből közepes keménységű, jól nyújtható tésztát gyúrunk. és két felé osztjuk.
A megpucolt lereszelt almát kinyomkodjuk.A kapott almalé egy részébe belekeverjük a pudingport, a másik részét a reszelt citromhéjjel és vaníliás cukorral feltesszük főlni. Amikor forr, belekeverjük a pudingporos almalevet is, és készre főzzük az "almalépudingot". Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön, majd a megcukrozott megfahéjazott reszelt almához adjuk.
A tésztánk egyik felét kinyújtjuk, és kivajazott lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tésztát egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával ( Hogy az alma ne áztassa el).
Erre rakjuk rá az almatölteléket majd a másik fél kinyújtott tésztával betakarjuk. A tetejét villával több helyen megszurkáljuk, és a tojásfehérjével lekenjük.
200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt sül meg.
Kihűlés után szeleteljük, és szórjuk meg porcukorral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.