2013. december 1., vasárnap

Sonkás-sajtos csiga-biga

Hozzávalók:
Tésztához: 
1 tojás
1 dl tejföl
8 dkg margarin
1/2 kg sima liszt
2 teáskanál só
1 dl langyos tej+2 kávéskanál cukor+1 csomag szárított élesztő =felfuttatott élesztő

Töltelék:
2 kis pohár tejföl
15-20 dkg kockára vágott gépsonka
15-20 dkg reszelt trapista sajt
fokhagyma, oregano, szezám mag

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a fent megadott sorrendben a kenyérsütő üstjébe helyezem és a 1,5 órás kelesztő funkcióval kelt tésztát készítek.
A megkelt tésztát két részre osztom és egyenként kinyújtom jó vékonyra a cipókat. A fokhagymával, oregánóval ízesített tejföllel megkenem a kinyújtott tésztát és megszórom a kockára vágott sonkával, majd a reszelt sajttal. A tésztát felgönygyölítem és ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle. Az így kapott csigákat elfektetve sütőpapíros tepsibe teszem, szezám maggal megszórom, sajttal meghintem  és előmelegített sütőben  200 fokon 20 perc alatt megsütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.