Hozzávalók:
Tészta:
6 tojásból piskóta
Krém:
4 dl tejföl
4 evőkanál liszt
1 tojás
25 dkg margarin
15 dkg cukor
2 vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
Csokimáz:
10 dkg étcsoki
1/2 dl olaj
Elkészítés:
6 tojásból piskótát készítek egy 24x35 cm-es tepsiben. Amikor kihűlt ketté vágom.
A krémhez a 4 dl tejfölt a 4 evőkanál liszttel és az 1 egész tojással jó sűrűre megfőzöm. Miután kihűlt a krém, belekeverem a margarint a cukrot a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját. Ezzel a krémmel megtöltöm a ketté vágott piskótát. A csokit gőz felett megolvasztom és belekeverem az olajat. Az így kapott csokimázzal bevonom a süti tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.